Lämna in fönstren till ett proffs

Fönster är husets ögon och också mycket utsatta byggnadsdelar. De måste därför tas om hand på ett försiktigt och medvetet sätt. Visst kan man göra mycket renovering och restaurering själv i hemmet, men vissa typer av fönsterarbeten kräver viss kunskap som endast proffs besitter. Se därför över vad som behöver göras, vad för typ av fönster det är och ta sedan hjälp av någon som vet vad de gör. Det kommer garanterat både se bättre ut och hålla längre. Med hjälp av kunniga hantverkare kan du i de flesta fall åtgärda felen utan att behöva byta ut dem. Det är alltid mest lönsamt i längden att ta hjälp av yrkeskunniga personer som har den kompetens och kunskap som krävs för att utföra ett kvalitativt arbete.

Slipp oväntade merarbeten

Riktigt bra hantverkare ger nytt liv åt fönster och det är viktigt att de hanteras på rätt sätt och utformas efter hur resten av huset är byggt. Tillfällen då man kan behöva ta hjälp av ett proffs kan vara när man råkat ut för rötskador. Då är det inte en bra idé att börja försöka själv eftersom det kan tillkomma otroligt mänga kringarbeten så som byte av smyginklädnader och liknande. Med hjälp av rätt fönsterrenovering kan man rädda rötskadade fönster och genom relativt enkla åtgärder kan man förhindra att det kommer uppstå rötskador igen.

Total renovering för fönster i nyskick

Skulle man däremot behöva en komplett fönsterrenovering krävs det att fönsterbågarna demonteras och byts ut mot fönsterparaplyn i fönsteröppningarna. Detta är heller inget gemene man ska ge sig på om man vill vara säker på att få ett fönster som står emot fukt och kyla, och samtidigt håller i många år framöver. Ofta skickar man då fönstren till en duktig hantverkarfirma som gör i ordning dem på plats i deras verkstad där de snickrar, målar och ordnar nya glas om det så behövs. De börjar med att få bort all gammal färg och kitt och slipar också bågarna helt trärena. Om rötskador skulle uppstått tar de även hand om detta och byter ut bågarna om det behövs. Sedan är det tid för att grundmåla, ytmåla och kitta om bågarna. I en komplett fönsterrenovering ingår också ofta byte av beslag, gångjärn och tätningslister så att fönstret verkligen är i nyskick när du får hem det igen för återmontering. I vissa fall kanske man också är ute efter duktiga hantverkare som kan hjälpa en med mer avancerade snickerier.

Spara energi och byt fönsterglas

Ibland kanske det inte handlar om att göra en total renovering av fönstret, utan mer en uppdatering som till exempel glasbyte. Det kan hjälpa dig att spara energi, stänga ute ljud eller solljus med också för brandskydd och allmän säkerhet. Med nyare fönsterglas kan man uppnå nya funktioner som gör mycket för att göra ett hem ännu bättre. Att till exempel byta till energiglas är idag en vanlig åtgärd som många fastighetsägare väljer att göra. Detta för att på sikt skapa en optimal inomhusmiljö för en så låg energiförbrukning och miljöpåverkan som möjligt.

Skulle alla dessa alternativ kännas alldeles för drastiska, men du vill ändå ta hjälp av ett proffs för att fräscha upp ditt fönster något? Då kan fönsterbeklädnad vara ett alternativ. Detta skapar ett extra skydd till ditt fönster utan att man behöver gå in på djupet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *