Tona fönster

Hur många gånger har man inte suttit i ett rum och fått hålla handen ovanför ögonen för att solen skiner in? Eller när man gjort i ordning i soffan och bunkrat upp med godsaker för att se en film, och så lyser solen rätt på TV:n så att man inte ser? Detta är irriterande men går enkelt att få ordning på. Genom att installera fönster som inte släpper in solljus, eller genom att fästa en tonad film på glasrutan kommer solljus att hindras från att störa dig, utan att intrycket av ditt fönster ändras.

Solfilm stänger ute skadlig UV-strålning

Att solen lyser in i ditt hem är självklart härligt och ger ett vackert ljus, men förutom att vara störande vid filmtittande så kan det också bli otroligt varmt i rummen där solen lyser in. Det kan till och med bleka möbler och göra golv gula. I stället för att stänga ute värme och ljus med persienner, markiser och rullgardiner kan du optimera dina fönster så att du ändå kan njuta av din fina utsikt. Installera till exempel en modern solfilm av hög kvalitet. Det kommer skapa en bättre inomhusmiljö med svalare klimat och utan irriterande reflexer. Kvalitativa solfilmer blockerar hela 98 % av den skadliga UV-strålningen och upp till 80 % av den värme som kommer från solen. Detta utan att förstöra din utsikt. Dessutom minskar den insynen till ditt hem och kan också fungera som splitterskydd. Med det menas att om glaset går sönder hålls glassplittret kvar och risken att skära sig minskar.

Specialtillverkade solskyddsglas

Om du inte vill ha solfilmer på dina fönsterglas kan du i stället installera fönsterrutor med inbyggt skydd mot solens ljus och värme. Solskyddsglas stänger ute ljus i lika hög grad som värme, och detta kan vara av både praktiska skäl likaväl och estetiska. Självklart önskar man att sådana glas kunde stoppa all värme, men samtidigt låta allt solljus strömma in. Tyvärr är det omöjligt eftersom ljus är lika med värme. Dock har många duktiga tillverkare kommit en bra bit på vägen i denna utveckling och erbjuder solskyddsglas som låter ljus komma in i nästan lika hög grad som med vanligt glas, men stänger ute cirka två tredjedelar av den totala solvärmen. Med hjälp av sådana glas minskar också behovet av kylning och ventilation, och ger utrymme för arkitektur med större glaspartier och mer dagsljus i hemmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *