Måttbeställda persienner

Persienner är ett väldigt smidigt sätt att skydda hemmet både mot solljus och insyn. Det finns en mängd olika typer av persienner som passar alla fönstertyper och hemmiljöer. En av de mest vanliga varianterna är de så kallade mellanglaspersiennerna som är inbyggda mellan två fönsterrutor. De är bekväma att använda och kombinerar ljusreglering, insyns- och solskydd samt färgbalans. Måttbeställ efter dina behov och få dem installerade av ett kunnigt företag specialiserade just på persienner och solskydd.

Måttbeställda persienner efter dina önskemål

Mellanglaspersienner sitter alltså som tidigare nämnt mellan glasen i ditt fönster och det finns otaliga varianter och olika färger att välja bland. Här är det alltså dina önskemål och stilen på ditt hem som bestämmer. Du kan komma med dina önskemål, så kommer de tillverka persienner just efter dina mått och fönstertyp. Kunniga företag ser också till att ta hand om allt från mottagning till montering om detta inte är något du själv känner dig säker på.

Dessa typer av persienner monteras alltså bara på delbara fönster. Skulle det inte finnas några förborrade hål för lina och wire rekommenderas det att man anlitar en montör som är kunnig inom just persiennmontering för bästa resultat. Det är nämligen lätt att råka spräcka glasrutan med denna typ av genomborrning, och det vill man självklart gärna undvika. Mellanglaspersienner finns i både vertikalt och horisontellt utförande, men de horisontella är absolut mest vanliga. De tillverkas i PVC, trä eller aluminium. De dras enkelt upp och ned med ett snöre eller ledstång. Jämför man mellanglaspersienner med friläggande persienner är de lite mer avancerade att montera, därför är det som sagt bra att ta hjälp av en återförsäljare som är kunnig just inom detta.

Smidigt och praktiskt

För att kunna montera persienner inuti ett fönster krävs det att man har minst 28 millimeters utrymd mellan glasrutorna för att persiennen ska kunna röra sig fritt inuti fönstret. Vanligt är att de är ungefär 25 millimeter. Skulle du ha ett spröjsat fönster så kan du sätta in en 16 millimeters-persienn, och här krävs det att utrymmet mellan spröjs och glasruta ska vara minst 18 millimeter på mitten av glasrutan, och det måste finnas minst 28 millimeter högst upp där själva överlisten kommer hängas.

Att använda sig av persienner monterade mellan glasrutorna är både smidigt och praktiskt. De håller ute ljus och ser till att ditt hem blir insynsskyddat, samtidigt som det inte kan fastna i övrig inredning som gardiner eller krukväxter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *